INNOVATE Festival 2019

Extra aandacht voor toegankelijkheid Innovate Experience

Marjolein de Graaf

Eén op één begeleiding voor blinde bezoekers
De Innovate Experience is voor iedereen, dus ook voor mensen die niet of heel slecht kunnen kijken. Ben je blind of slechtziend en wil je graag de Innovate Experience bezoeken? Dat kan! Onze fantastische vrijwillige gastheren en gastvrouwen staan klaar om je één op één te begeleiden en alle innovaties met je te ervaren en te delen, zolang als je op het festival wil zijn! Vooraf wordt je geïnformeerd welke gastheer of gastvrouw voor je gereserveerd is en hoe je aan elkaar gekoppeld wordt. Uiteraard is je hulphond welkom!
Wil je verzekerd zijn van een persoonlijke gastheer of -vrouw, meld je dan per e-mail aan bij info@innovatefestival.nl onder vermelding van je mobiele telefoonnummer en de gewenste begin- en eindtijd van je bezoek. Deze service is zonder kosten.

Op stap met de Innovate gebarentolk

 

Wanneer je heel slecht of helemaal niets kunt horen kun je aansluiten bij de rondleiding door onze gebarentolk Samantha van der Kleij. Zij maakt twee maal een rondgang van drie uur met maximaal tien personen. We vragen je om vooraf het programma op deze website te bekijken en je favorieten te selecteren waarbij je graag uitleg wil krijgen. Samantha zal met alle voorkeuren zo veel als mogelijk rekening houden. Uiteraard is er deze dag zoveel te beleven dat je voor een deel ook zelfstandig verder kunt rondkijken.

Rondleiding 1 van 10.15 uur tot 13.15 uur 

Rondleiding 2 van 14.00 uur tot 17.00 uur

Startpunt van de rondleidingen: We verzamelen op het binnenplein bij de horeca. Aanmelden graag via info@innovatefestival.nl. Geef je naam door en ook bij welke rondleiding je wil aansluiten. Deelname aan de rondleidingen is zonder kosten.

 

Rolstoel mee?
Het Innovate Experience terrein is per rolstoel goed te verkennen en er is altijd wel Innovate CREW in de buurt die graag behulpzaam is. Zij zijn herkenbaar aan de gele T-shirts! Rolstoelen zijn op het terrein niet aanwezig dus neem je eigen rolstoel mee.