INNOVATE Festival 2019

Zelf bijdragen aan een duurzame bodem

IPKW

ZA 6 oktober

Biomygreen

Leer zelf bijdragen aan een duurzame bodem

Kom kennismaken met de kracht van mycorrhizaschimmels. Waarom...? Omdat je zelf óók iets kunt doen de aan klimaatproblematiek. Bijvoorbeeld door de aanleg van een groene tuin.

Een tuin met veel groen neemt veel meer water op dan een tuin vol tegels of grind. Groene tuinen verbeteren de luchtkwaliteit en reduceert CO2 in de atmosfeer. Een goed bodemleven met wormen en mycorrhizaschimmels leveren hierbij  een flink aandeel.

Bij Biomygreen leer je hoe je zelf kunt bijdragen aan verbetering van luchtkwaliteit door het bodemleven te verduurzamen. Biomygreen heeft een nieuwe ontwikkeling in gang gezet: het coaten van zaaizaad met mycorrhizaschimmels. Sporen van mycorrhizaschimmels worden direct op het zaad aangebracht met een speciaal ontwikkelde coating. De sporen blijven leven in de coating. Zodra het zaad kiemt, groeien de schimmels mee met de wortels. Daarmee kunnen de mycorrhizaschimmels direct effectief zijn. Kom zelf een zaadje van de coating voorzien en plant hem in een potje dat je in je eigen tuin kunt zetten!

www.Biomygreen.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.