INNOVATE Festival 2019

Windmolens voor en door inwoners uit de regio

IPKW

ZA 6 oktober

Windpark Koningspleij

Overschakelen naar duurzame, schone energiebronnen zoals windenergie is noodzakelijk. Gelukkig gaat de wind nooit op en waait het vaak flink in ons land.  Eén windmolen levert al snel genoeg energie voor 2.000 huishoudens. Met de molens op Windpark Koningspleij kunnen we maar liefst 8.000 huishoudens van duurzame energie voorzien.

Drie van de vier windmolens bouwt Windpark Koningspleij samen met inwoners uit Arnhem en omgeving. Dat levert schone, lokaal geproduceerde energie op. De windmolens komen in een lijnopstelling langs de Pleijroute (N325) te staan.

Drie van de vier windmolens zijn een burgerinitiatief en bouwen we dus samen met inwoners uit Arnhem en omgeving. De vierde molen wordt ontwikkeld door Raedthuys en zal de stroom op gaan wekken voor Industriepark Kleefse Waard (IPKW).

 

www.windparkkoningspleij.nl

 

Deze activiteit maakt ook deel uit van:

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.