INNOVATE Festival 2019

Maak een restauratie van dichtbij mee bij Museum Arnhem

IPKW

ZA 6 oktober

Kom naar het restauratie-atelier waar een kunstwerk van Ossip Zadkine in de schijnwerpers staat. Jij hebt de unieke kans om de restauratie en ontdekkingen van dichtbij mee te maken.


Museum Arnhem vernieuwt! Nu het museum tijdelijk gesloten is, trekt het museum de stad in. Bij de INNOVATIE Experience zijn zij er met een restauratie-atelier waar een kunstwerk van kunstenaar Ossip Zadkine zorgvuldig onder de loep wordt genomen.

Een metaalrestaurator is bezig met de inspectie van het kunstwerk. Hij doet grote ontdekkingen zoals het feit dat het beeld er oorspronkelijk anders uit heeft gezien. Hoe komt dat? Wat is er gebeurd? Wordt het beeld in oude ere hersteld of juist niet? Stel je vraag aan de restaurator of doe zelf een proefrestauratie.

Museum Arnhem is hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. Speerpunten zijn realistische kunst uit de 20ste eeuw, sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en vrouwelijke kunstenaars. Het museum heeft een bijzondere ligging midden in de stad met prachtig uitzicht vanuit de beeldentuin over de Rijn. Momenteel is Museum Arnhem gesloten wegens uitbreiding en vernieuwing.

Op de foto: Ossip Zadkine, Narcissus / De Intimiteit, koper, 1952. Collectie Museum Arnhem. Schenking 1955 Vereniging van Vrienden Museum Arnhem.

www.museumarnhem.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.