INNOVATE Festival 2019

Inscience x Focus

Focus Filmtheater

VR 4 oktober

INNOVATE x FOCUS Filmtheater x INSCIENCE International Science Film Festival Nijmegen

In het kader van het Innovate festival (3, 4 en 5 oktober 2019, in Arnhem) presenteren Innovate,  Inscience Festival en Focus Filmtheater een voorstelling van de film FOOD EVOLUTION met een zaalgesprek onder leiding van professor Michel Haring.
  • 19.00 film Food Evolution
  • 20.35 start spreker Michel Haring over GMO bij planten. Hij zal eerst ingaan op de standpunten van de film tijdens een korte lezing om vervolgens het publiek erbij te betrekken.
FOOD EVOLUTION
Scott Kennedy | USA 2016 | 92 min | Engels gesproken, geen ondertiteling!
Het debat rondom genetisch gemodificeerd voedsel is hardnekkig, polariserend en wordt gekenmerkt door angst, wantrouwen en verwarring. Neil deGrasse Tyson neemt je mee naar de Hawaiiaanse papajaplantages, langs de bananenboerderijen in Oeganda en de maïsvelden van Iowa. De documentaire analyseert voedsel gerelateerde uitdagingen die we wereldwijd tegenkomen, de kritieke rol die de wetenschap speelt bij het aanpakken ervan, en de publieke perceptie en misvattingen.
Prof. dr. Michel Haring is hoogleraar Plantenfysiologie bij het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) aan de Universiteit van Amsterdam. Haring was te zien in de Zemba aflevering: de Monsanto methode, waarin hij de patenteerpraktijk van Monsanto bekritiseerde. Zijn huidige onderzoek richt zich op de signaaltransductie van planten, simpel gezegd hoe planten met elkaar en hun omgeving communiceren. De expertisegebieden van Haring zijn onder andere plantenfysiologie, geurstoffen, resistentie mechanismes, genetische modificatie en ecologische landbouw.

Tickets verkrijgbaar via www.focusarnhem.nl  > 10,50 |  pashouders: 8,50 | studenten 8,00

https://www.insciencefestival.nl/nl/