INNOVATE Festival 2019

We trappen Innovate Festival 2019 af met een spectaculair event voor al onze deelnemers, partners, sponsoren, beleidsmakers en innovatieve ondernemers. Het event organiseren wij dit jaar samen met het gerenommeerde The Economic Board.

 

Let op: Het event is exclusief voor genodigden.

Grensoverschrijdende innovatie
Het was wereldnieuws: in april werd de eerste foto ooit van een zwart gat gepresenteerd tijdens een persconferentie in Brussel. Heino Falcke, hoogleraar astrodeeltjesfysica en radioastronomie aan de Radboud Universiteit, speelde een cruciale rol in de totstandkoming van de foto. Hij vertelt als keynotespreker over zijn twintig jaar oude droom die eindelijk in vervulling ging.

Gelderland moet het ‘Silicon Valley van de gezondheids- en voedingstechnologie’ worden. John Baekelmans, managing director van imec Nederland, vertelt hoe imec met innovaties op het gebied van robotica, AI en big data wil bijdragen aan duurzame oplossingen voor wereldwijde vraagstukken. In het OnePlanet-initiatief slaan zij de handen ineen met Radboudumc, Radboud Universiteit en Wageningen University & Research.

Het Edese Ziekenhuis Gelderse Vallei staat in heel Europa bekend als hét food nutrition hospital. Met regionale, nationale en internationale partners wordt er baanbrekend onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen gezondheid, voeding en beweging. Voorzitter van de raad van bestuur, Mirjam van ’t Veld, vertelt hoe ze hierbij altijd de mens centraal zet.