INNOVATE Festival 2019

Hoe smaakt kweekvlees ijs?

IPKW

ZA 6 oktober

Bistro in Vitro

Kies je eigen voor- en hoofdgerecht van kweekvlees en proef echt kweekvlees ijs!

Wetenschappers verwachten dat kweekvlees een duurzaam en diervriendelijk alternatief kan bieden voor het vlees van vandaag. Kweekvlees wordt geproduceerd door dierlijke cellen in een bioreactor op te kweken tot een stukje vlees. De eerste in het lab gegroeide hamburger is inmiddels al gebakken.

Ondanks de technologische mogelijkheden vinden veel mensen het nog geen aantrekkelijk idee om vlees uit een lab te eten. Ben jij nieuwsgierig hoe de toekomst er uit gaat zien op gebied van kweekvlees?

Kies op 6 oktober jouw voor- en hoofdgerecht van het kweekvlees menu en proef het dessert! Kies uit zes vleesijs smaken zoals Meat Fruit en Spek ijs.

Tevens kun je een videoboodschap voor jezelf opnemen die in 2028 naar jou gemaild wordt. Zo kun jij in 2028 zien hoe je in 2018 dacht over kweekvlees. De kans is namelijk groot dat kweekvlees dan al lang is ingeburgerd en een geaccepteerde technologie is.

Bistro in Vitro, is een fictief restaurant met een menu van kweekvlees gerechten die mogelijk ooit op jouw bord belanden. Hier wordt exclusief vlees gekweekt en bereid met verrassende smaken en structuren die je in het wild niet tegenkomt.

www.bistro-invitro.com

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.