INNOVATE Festival 2019

Fascinerende ontwerpen van technisch textiel

IPKW

ZA 6 oktober

In4nite

Bekijk de fascinerende ontwerpen gemaakt van het technische textiel van Colback, een non-woven materiaal bestaande uit draadjes polypropyleen, poly-ethyleen of polyamide die op een willekeurige manier met elkaar zijn versmolten.

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) verbindt graag bedrijven in de creatieve industrie en de maakindustrie. Project in4nite is een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking: het op IPKW gevestigde bedrijf Low & Bonar daagde 10 ontwerpers uit te experimenteren met het materiaal Colback.

Low & Bonar is een internationaal opererend bedrijf gespecialiseerd in ‘performence materials’. Het bedrijf produceert het materiaal Colback. Colback wordt nu onder andere gebruikt voor tapijten, automatten en luchtfilters. Low & Bonar daagde 10 creatieven uit hun visie op het materiaal los te laten en de grenzen ervan op te rekken. Het project laat een staalkaart zien van nieuwe functionele en esthetische kwaliteiten van het materiaal en de unieke visie van de ontwerpers.

Het interdisciplinaire gezelschap van ontwerpers, allemaal gevestigd op IPKW, omvat productontwerpers, architecten en grafisch ontwerpers met elk een eigen visie op de ontwerppraktijk. De deelnemers zijn; Klaas Kuiken, Rick Tegelaar, Joris de Groot, Erik Stehmann, Tijn van Orsouw, Robbin Baas, Mieke Lucia, Charley Reijnders, Dana Dijkgraaf en Kraft Architecten.

www.in4nite.com

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.