INNOVATE Festival 2019

Ervaar de kracht van geur

IPKW

ZA 6 oktober

Scent|bites

Samenspel van geur, voeding en gedragsverandering

Op veel plekken in Nederland, zoals in sportkantines, is het moeilijk om mensen te stimuleren om een gezonde voedselkeuze te maken. Er wordt veel gedaan op het gebied van voorlichting, maar dat slaat niet altijd aan. Daarom onderzoeken gedragswetenschapper Renske Bongers en parfumeurs Thijs Elich en Renske van Vroonhoven ( Attic Lab) hoe ze mensen daarmee kunnen helpen.

Scent|bites richt zich op de route van wetenschap naar praktijk. Een belangrijk aspect bij het kiezen voor bepaald eten is namelijk de geur die er in een ruimte aanwezig is. Geur wordt al door veel bedrijven ingezet, om mensen te verleiden tot de aankoop van een kop koffie of een broodje. Ook academische onderzoeken laten zien dat door een geur te verspreiden mensen geprikkeld worden om gezonder te eten, maar tot een praktische toepassing is het nog niet gekomen.

www.scentbites.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.