INNOVATE Festival 2019

Eerste kantoor van afvalplastic ter wereld

IPKW

ZA 6 oktober

Airhunters Dock Office

Op een aanlegsteiger bij de haven van Industriepark Kleefse Waard (IPKW) laat Airhunters het eerste kantoor van afvalplastic ter wereld bouwen. Dit innovatieve pand wordt hun nieuwe hoofdkantoor. Nieuwsgierig? Bekijk de plannen en impressies van dit gave project!

Ondernemerscollectief Plastic Fantastic bouwt in Arnhem een kantoor van plastic afval. Het wordt het eerste kantoor van afvalplastic ter wereld. Coöperatie Plastic Fantastic hoopt hiermee wereldwijd een revolutie te ontketenen in de strijd tegen ‘de plastic soep’ op de aardbol.

Save Plastics maakt alle mogelijke producten van hergebruikt kunststof, zoals bruggen, oeverbeschoeiingen, lichtmasten, steigers, banken, stuwen, bruggen en faunapassages. Als deelnemer aan Plastic Fantastic wordt de kennis van Save Plastics gebruikt met andere specialisten om wereldwijd recycling aan te zwengelen. Met mobiele machines die plastic kunnen verwerken tot grondstof reizen de pioniers over de aardbol.

Het kantoor uit gerecycled materiaal zal ontwikkeld en gerealiseerd worden door Collectief Soepel. De nieuwe aanwinst op het IPKW-terrein. In samenwerking met een aantal studenten van de HAN ontwikkelen ze een nieuwe manier voor het toepassen van dit plastic.

Save Plastics redt nu per jaar zo’n twee miljoen kilo plastic uit afval dat anders in de vuilverbranding of in de natuur terecht zou komen. De bouw van het kantoor en het huis moet een bijdrage leveren aan een nieuwe campagne om één miljoen kilo extra binnen te slepen.

 

www.airhunters.nl
www.collectiefsoepel.nl
www.saveplastics.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.