INNOVATE Festival 2019

Wij zijn data. Elke beweging, elke handeling, elke emotie is data

Door Tijl Akkermans

Wanneer je de WE ARE DATA – Mirror Room betreedt, stap je een magische ruimte binnen. Je maakt leuke en spannende dingen mee. Maar het is ook een slimme ruimte waarin jij als bezoeker onbewust bekeken en gemeten wordt. Maar hoe dichtbij mag technologie komen? En in hoeverre leiden innovatieve technieken tot ongewenste transparantie?


De Mirror Room helpt jou deze vragen te beantwoorden. Want alleen door te ervaren hoe het voelt om data te worden, begrijp je wat het belang van privacy op persoonsgegevens echt betekent.
Wij zijn data. Elke beweging, elke handeling, elke emotie is data. Deze data worden opgeslagen en gepresenteerd als waarheid. De feitelijkheid van data geeft ons veel inzichten. Dit is vaak informatief en handig, maar het kan ook een keerzijde hebben. Zijn al die data waar en wat gebeurt er als die data in handen komt van voor ons onbekende partijen? Als techniek in jouw hoofd kan kijken, wordt het privacy-debat opeens urgent, indringend en extreem persoonlijk.
WE ARE DATA onderzoekt hoe diep technologie in jouw privé¬domein mag treden. Wat vind je prettig, wat vind je intimiderend en waar ligt de grens? In de Mirror Room ervaar je hoe jij data wordt en heb je de keuze welke persoonlijke data jouw eigendom blijft.
Bezoek tijdens de Innovate Experience the Mirror Room en ontdek wat jouw persoonlijke gegevens voor jou betekenen.

Tekst en foto: Tijl Akkermans (Stichting Autres Directions)

www.wearedata.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.