INNOVATE Festival 2019

Samen krijgen we het voor elkaar!

Door Tom Kortbeek

Samen krijgen we het voor elkaar! De wereld is verbonden. Zeker in Nederland ligt er (bijna) overal een dikke glasvezelkabel onder ieder huis en kantoor. De wereld is al binnen, dus waarom nog naar buiten? Omdat je alleen samen kan innoveren!

Hoewel we digitaal verbonden zijn, moeten we niet vergeten elkaar fysiek op te zoeken. Alleen samen kunnen we blijven bouwen aan een betere wereld. Want dat is waar innovatie uiteindelijk voor bedoeld is. En dan blijkt Arnhem een goede plek voor innovatie.

Arnhem heeft op een redelijk beperkte geografische schaal alle disciplines bij de hand. Via de kennisinstellingen ArtEZ, HAN, RU, WUR en Van Hall/Larenstein, maar ook via de kleine en grote(re) ondernemingen. De afstand onderling is klein, dus een fysiek bezoek is makkelijk te regelen.

Toch blijkt de mentale afstand soms groter dan de fysieke afstand doet vermoeden. Verbindingen komen zo niet altijd goed tot stand. En dat schaadt de innovatie. Dat is jammer, omdat de potentie in de regio Arnhem op dit gebied enorm is.

Innovate wil de fysieke ontmoeting stimuleren. Tussen startup en corporate, tussen kunstenaar en techneut, tussen wetenschapper en designer. Om zo unieke samenwerkingen op te zetten, nieuwe ideeën te ontwikkelen, nieuwe oplossingen te realiseren.

Dat is wat innovatie is. Nieuwe oplossingen in nieuwe dwarsverbanden om samen te werken aan een betere wereld. In Arnhem kan dat. We zijn dichtbij. Op 6 oktober maken we een begin met de fysieke ontmoeting tijdens de INNOVATE EXPERIENCE. Een groot terrein en hallen van 12.000 vierkante meter met meer dan 150 innovatieve makers uit allerlei disciplines. Laten we er samen een start van maken voor een fysiek verbonden en daarmee innovatieve regio. Arnhem kan dat. We zijn dichtbij!

 

Door Tom Kortbeek, directeur Innovatiefabriek Arnhem en oprichter/artistiek leider van KunstLab Arnhem & Art Officials.

Foto: Jip de Jonge

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.