INNOVATE Festival 2019

Arnhem Innovatiestad

Door Willem Vierdag

Innovatie zit Arnhem in het DNA. De stad is geboortegrond van tal van uitvindingen en vernieuwingen en barst door de HAN en Artez hogeschool voor de kunsten van technische kennis en creativiteit. En: Arnhem is een groene stad; niet alleen door de prachtige natuur, maar ook op het gebied van duurzame energie.

Geen wonder dus dat hier dit jaar - voor de vierde keer al weer - het innovatiefestival INNOVATE plaatsheeft. Van 4 tot en met 6 oktober gonst het in de binnenstad door de bijzondere opening van het festival en de educatie & expertmeetings dag.  En op 6 oktober zijn op Industriepark Kleefse Waard meer dan honderd innovaties te zien. Van de mobiele zonne-energiegenerator van Volta Naos (niet voor niets Arnhems meest veelbelovende start up) tot de interactieve stoeptegel van de HAN. Van de akoestische kunst van DoroART tot de pannenkoekenprinter van... printjepannenkoek.nl.

Arnhem groeit en transformeert in snel tempo van een kantorenstad in een  broedplaats van innovatieve bedrijven. Er is de afgelopen decennia een nieuwe dynamiek ontstaan. Arnhem is na Amsterdam de plaats met de meeste start-ups van Nederland. Een opsteker voor de economie, want innovatie is een belangrijke aanjager voor regionaal succes. De nieuwe bedrijvigheid in Arnhem is voelbaar, onder andere op Industriepark Kleefse Waard. Op dit voormalige Akzo-fabrieksterrein aan de Rijn zijn veel technologische en creatieve bedrijven neergestreken die een bijdrage willen leveren aan oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Maak het mee: op 6 oktober de grote Expo op de Kleefse Waard!

Door Willem Vierdag, Directeur LBL en bestuurslid Innovatiefabriek Arnhem.

Foto: Rens Plaschek

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.